Viikon teema: Korjaaja (Fixer)

Identiteettijärjestelmä toimii yhtä hyvin myönteisiltä kuulostavilla vaatimuksilla kuten ”Mä haluan olla hyvä” tai ”Haluan olla myötätuntoinen” kuin kielteisiltä kuulostavilla vaatimuksilla kuten ”Mä en tarvitse ketään, mä teen tämän mun tavalla, oli miten oli”.

Korjaaja on salakavala, vapaat ajatukset ja -toiminta muuttuvat helposti vaatimuksiksi Identiteetti-järjestelmän toimesta. Oleellista on huomata eron Korjaajan ja Vapaan toiminnan välillä.

Korjaajan taustalla on aina Masentaja ja tietenkin vaatimus. Masentaja huolehtii siitä ettei Korjaajan saavuttamilla tuloksilla saavuteta tytyväisyyttä sanomalla ettei tulos ole tarpeeksi hyvä tai että tulos ei ole pysyvä.

Tämän viikon harjoitusten avulla on tavoitteena tunnistaa Korjaaja ja siten heikentää sen voima. Seurauksena tulee automaattisesti luonteva toiminta.

Päivä 22

Päivän myötä havaitse kehojännitteitä, tarinoita ja henkinen suorituspaine. Huomaa kuinka Korjaaja luo painetta ja painostaa toimintaan. Lopputulos voi olla Korjaajan ohjaama toiminta tai jähmettynyt olotila (liian ylivoimaisen tehtävän edessä). Ole tarkkana ja seuraa miten Korjaaja saa sinut ajattelemaan minun on pakko, minun pitäisi, minun kuuluisi.

– kirjaa havainnot
– huomaatko taustalla olevia Masentajan ajatuksia?